Close

جدیدترین محصول

مشاوره و دریافت برنامه غذایی
اطلاع رسانی
مکمل های برند اپتیموم
مکمل های برند GNC
اینجا هستید Skip Navigation Links
Loading the player ...
15 ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

15 ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

 ( تعداد بازدید : 600 )
مترجم : مرضیه صائمی

تقویت سیستم ایمنی بدن

برخی از غذاها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند . اگر به دنبال راه هایی برای جلوگیری از سرماخوردگی ، آنفولانزا و سایر عفونت ها هستید ، در وعده های غذایی خود این 15 تقویت کننده قدرتمند سیستم ایمنی بدن را بگنجانید .

 نکته مهم : هیچ نوع مکملی از بیماری پیشگیری نمی کند و آن را درمان نمی کند . به ویژه در خصوص ویروس COVID-19 ، هیچ مکمل ، رژیم غذایی یا اصلاح دیگری در شیوه ی زندگی به غیر از فاصله ی فیزیکی یا اجتماعی و اقدامات بهداشتی مناسب ، نمی تواند شما را در برابر COVID-19 محافظت کند . در حال حاضر هیچ تحقیقی استفاده از مکمل ها را برای محافظت در برابر COVID-19 توصیه نمی کند .

1. مرکبات

اکثر افراد پس از سرماخوردگی مستقیماً به ویتامین C روی می آورند ، به این دلیل که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند . تصور می شود که ویتامین C تولید گلبول های سفید خون را که عامل اصلی مبارزه با عفونت ها هستند افزایش می دهد .

تقریباً تمام مرکبات دارای ویتامین C زیادی هستند . با داشتن چنین تنوعی ، افزودن این مرکبات به وعده های غذایی آسان است .

✵ مرکبات معروف عبارتند از :

•  گریپ فروت
•  پرتقال
•  کلمنتین ( نارنگی یافا )
•  نارنگی
•  لیمو شیرین
•  لیموترش سبز

از آنجا که بدن توانایی تولید یا ذخیره ی این ویتامین را ندارد ، بنابراین برای حفظ سلامتی روزانه به ویتامین C نیاز دارید .

✵ مقدار توصیه شده ی روزانه ی این ویتامین برای بزرگسالان :

•  75 میلی گرم برای خانم ها
•  90 میلی گرم برای آقایان

اگر مکمل های ویتامین C را استفاده می کنید ، از مصرف بیش از 2000 میلی گرم آن در روز خودداری کنید . همچنین به خاطر داشته باشید که اگرچه ویتامین C ممکن است به شما کمک کند تا در زمان سرماخوردگی سریع تر بهبود پیدا کنید ، اما هنوز هیچ مدرکی مبنی بر موثر بودن آن در برابر ویروس کرونا وجود ندارد .

2. فلفل دلمه ای قرمز

اگر فکر می کنید مرکبات ، ویتامین C بیشتری از هر نوع میوه یا سبزی دارند ، در این خصوص تجدید نظر کنید . فلفل دلمه ای قرمز تقریباً 3 برابر پرتقال ویتامین C دارد : 127 میلی گرم در برابر 45 میلی گرم . البته هر دوی آنها منبع غنی از بتاکاروتن هستند . بتاکاروتن ، که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند ، برای سلامتی چشم و پوست بسیار اهمیت دارد .

علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن ، ویتامین C می تواند به شما در حفظ سلامت پوست نیز کمک کند .

3. کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد . وجود ویتامین های A ، C و E و همچنین فیبر و بسیاری از آنتی اکسیدان های دیگر ، کلم بروکلی را جزو یکی از سالم ترین سبزیجاتی قرار می دهد که باید در بشقاب غذایی خود قرار دهید . نکته ی کلیدی در مصرف کلم بروکلی این است که باید کم پخته شود یا بهتر این است که به هیچ وجه آن را نپزید . تحقیقات نشان داده است که بخارپز کردن ، بهترین راه حفظ ویتامین های مواد غذایی است .

4. سیر

سیر تقریباً در تمام غذاهای جهان یافت می شود که باعث بالا بردن انرژی می شود و برای سلامتی ضروری است .

تمدن های اولیه ارزش سیر را در مبارزه با عفونت ها تشخیص دادند . سیر همچنین ممکن است باعث سخت شدن رگ ها شود و به کاهش فشار خون کمک کند . به نظر می رسد خاصیت تقویت کنندگی سیستم ایمنی سیر به دلیل وجود ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین با غلظت زیاد باشد .

5. زنجبیل

زنجبیل ماده ی دیگری است که بسیاری از افراد ، پس از بیمار شدن به آن متوسل می شوند . زنجبیل می تواند به کاهش گلودرد و بیماری های التهابی و همچنین تهوع کمک کند . زنجبیل در بسیاری از دسرهای شیرین استفاده می شود و به دلیل وجود ترکیبی به نام gingerol ( وابسته به کپسایسین ) دارای طعم تندی است . به نقل از منبعی معتبر ، زنجبیل باعث کاهش دردهای مزمن می شود و حتی ممکن است خاصیت کاهش دهندگی کلسترول را نیز داشته باشد .

6. اسفناج

اسفناج به دلیل مزایای فراوانی که دارد به این لیست اضافه شده است . اسفناج سرشار از ویتامین C ، آنتی اکسیدان های متعدد و بتاکاروتن است که می توانند توانایی سیستم ایمنی بدن ما را افزایش دهند .

مانند کلم بروکلی ، اسفناج نیز زمانی که به میزان کم پخته شود ، هم سالم تر است هم مواد مغذی آن حفظ می شود . پخت و پزِ سبک باعث سهولت در جذب ویتامین A می شود و اجازه می دهد مواد مغذی دیگر از اسید اگزالیک ، یک ضد مغذی ، آزاد شود .

7. ماست

به دنبال ماست هایی بگردید که مانند ماست یونانی عبارت "فرهنگ های زنده و فعال" ( این اصطلاح به باکتری های خوب گفته می شود که برای تخمیر شیر پاستوریزه به ماست از آنها استفاده می شود ) را روی آنها چاپ کرده باشند . زیرا می توانند سیستم ایمنی بدن شما را برای کمک به مبارزه با بیماری ها تحریک کنند .

سعی کنید ماست های ساده را به جای انواع ماست های طعم دار و پر شکر مصرف کنید . شما می توانید ماست ساده را با میوه های سالم و کمی عسل ، شیرین کنید .

ماست منبع خوبی از ویتامین D می باشد ، سعی کنید ماست های غنی شده با این ویتامین را انتخاب کنید . ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند و قدرت دفاع طبیعی بدن را در برابر بیماری ها تقویت می کند . آزمایشات بالینی حتی در حال بررسی اثرات احتمالی آن بر COVID-19 است .

8. بادام

وقتی نوبت به پیشگیری و مقابله با سرماخوردگی می رسد ، باید از ویتامین E بعد از ویتامین C نام برد . این آنتی اکسیدان قدرتمند کلیدی برای یک سیستم ایمنی سالم است . ویتامین E محلول در چربی است به این معنی که برای جذب مناسب ، نیاز به وجود چربی دارد . انواع آجیل مانند بادام ، حاوی ویتامین E و دارای چربی های سالم هستند .

بزرگسالان هر روز فقط به حدود 15 میلی گرم ویتامین E نیاز دارند . نصف فنجان بادام ، که تقریباً 46 عدد بادام کامل است ، تقریباً 100 درصد منبع مطمئن روزانه ی این ویتامین را تأمین می کند .

9. دانه های آفتابگردان

دانه های آفتابگردان پر از مواد مغذی از جمله فسفر ، منیزیم و ویتامین های B6 و E هستند . ویتامین E در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم است . از دیگر مواد غذایی با میزان بالای ویتامین E می توان به آووکادو و سبزیجات با برگ تیره اشاره کرد .

دانه های آفتابگردان سرشار از سلنیوم هستند . 1 اونس ( 30 گرم ) از آن دارای تقریباً نیمی از منبع سلنیوم است که بزرگسالان روزانه به آن نیاز دارند . مطالعات متنوعی که بیشتر روی حیوانات انجام شده ، توانایی دانه های آفتابگردان را در مبارزه با عفونت های ویروسی مانند آنفولانزای خوکی بررسی کرده است .

10. زردچوبه

زردچوبه ماده ی اصلی در آشپزی می باشد . این ادویه ی تلخ و زرد به عنوان ضد التهاب در درمان آرتروز و آرتریت روماتوئید استفاده می شود .

به نقل از منبعی مطمئن ، غلظت زیاد کورکومین ، که به زردچوبه رنگ می دهد ، می تواند به کاهش آسیب عضلانی ناشی از ورزش کمک کند . کورکومین تقویت کننده ی ایمنی بدن ( بر اساس یافته های مطالعات روی حیوانات ) و ضد ویروس است . البته تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است .

11. چای سبز

چای های سبز و سیاه هر دو مملو از فلاونوئیدها ، نوعی آنتی اکسیدان هستند . چای سبز به دلیل داشتن اپی گالوکاتکین گالات ( EGCG ) که نوعی آنتی اکسیدان قوی است ، بر چای سیاه برتری دارد . بر طبق بررسی های انجام شده ، EGCG عملکرد ایمنی بدن را افزایش می دهد . فرآیند تخمیر چای سیاه باعث از بین رفتن EGCG می شود . از طرف دیگر ، چای سبز بخارپز می شود و تخمیر نمی شود ، بنابراین EGCG موجود در آن حفظ می شود .

همچنین چای سبز منبع خوبی از اسید آمینه ی ال تیانین است . ال تیانین در تولید ترکیبات ضد میکروب در سلول های T ( لنفوسیت تی ) نیز نقش دارد .

12. پاپایا

پاپایا میوه ی دیگری مملو از ویتامین C است . شما با خوردن یک عدد پاپایا متوسط می توانید مقدار توصیه شده ی روزانه ی ویتامین C را دریافت کنید . پاپایا همچنین دارای آنزیمی گوارشی به نام پاپائین است که اثرات ضدالتهابی دارد . پاپایاها مقادیر مناسبی پتاسیم ، منیزیم و فولات دارند که همگی برای سلامت بدن مفید هستند .

13. کیوی

مانند پاپایا ، کیوی نیز به طور طبیعی مملو از مواد مغذی ضروری از جمله فولات ، پتاسیم ، ویتامین K و C است . ویتامین C گلبول های سفید خون را برای مقابله با عفونت تقویت می کند ، سایر مواد مغذی کیوی نیز سایر عملکردهای بدن را تقویت می کنند .

14. ماکیان

وقتی بیمار هستید و سوپ مرغ می خورید ، احساس بهتری خواهید داشت . سوپ می تواند به کاهش التهاب کمک کند و علائم سرماخوردگی را بهبود بخشد .

گوشت ماکیانی مانند مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B6 است . مصرف حدود 100 گرم گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ تقریباً یک سوم مقدار توصیه شده ی روزانه ی ویتامین B6 را تامین می کند . ویتامین B6 نقش مهمی در بسیاری از واکنش های شیمیایی بدن دارد . همچنین برای تشکیل سلول های قرمز جدید خون بسیار حیاتی است .

آب و عصاره ی تهیه شده از جوشاندن استخوان مرغ حاوی ژلاتین ، کندرویتین و سایر مواد مغذی ، برای بهبود روده و ایمنی بدن مفید می باشد .

15. صدف

با اینکه صدف مورد توجه کسانی که سعی در تقویت سیستم ایمنی بدن خود دارند ، نیست ، اما برخی از انواع صدف حاوی روی است . روی به اندازه ی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر مورد توجه قرار نمی گیرد ، اما بدن ما به آن نیاز دارد تا سلول های ایمنی بدن بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند .

 انواع صدف های سرشار از روی عبارتند از :

•  صدف خوراکی
•  خرچنگ
•  لابستر
•  صدف دو کپه ای

به خاطر داشته باشید که بیش از مقدار توصیه شده ی روزانه ی روی ( 11 میلی گرم برای مردان بزرگسال و 8 میلی گرم برای زنان بزرگسال ) مصرف نکنید . زیرا روی زیاد مانع عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن می شود .

راه های بیشتر جلوگیری از عفونت

تنوع ، کلید تغذیه ی مناسب است . مصرف فقط یکی از این غذاها برای کمک به مبارزه با آنفولانزا یا سایر عفونت ها کافی نیست ، حتی اگر هر روز آن را مصرف نمایید . به مقدار توصیه شده ی روزانه ی ویتامین ها نیز توجه کنید .

درست غذا خوردن یک شروع عالی است و کارهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود و خانواده در برابر آنفولانزا ، سرماخوردگی و سایر بیماری ها انجام دهید .

تاریخ : ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
منبع : healthline.com

نظرات:





background
محصولات ویژه
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مکمل شاپ می باشد.
مشاوره رایگان با کارشناسان