10 روش کاهش کلسترول خون

مترجم : آرین یاری

کلسترول ماده ای است که در کبد ساخته می شود و در بدن نقش های زیادی دارد . به عنوان مثال ، این ماده به انعطاف پذیری دیواره سلولی کمک شایانی می کند ، همچنین برای ساخت چندین هورمون به کار می رود . زیادی یا قرارگیری در جای اشتباه کلسترول مانند هر ماده دیگری در بدن ، موجب مشکلات متعددی می شود . کلسترول مانند چربی نامحلول در آب است و جابجایی آن در بدن به مولکول هایی به نام لیپوپروتئین که وظیفه حمل کلسترول ، چربی و ویتامین های چربی دوست در خون را دارد ، وابسته است . هر یک از انواع لیپوپروتئین تاثیرات متفاوتی بر سلامت بدن دارند . برای مثال ، مقادیر بالای لیپوپروتئین با تراکم پایین ( LDL ) باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی می شود که در نهایت می تواند منجر به گرفتگی رگ ، سکته ، حمله های قلبی و مشکلات کلیوی شود . در مقابل ، لیپوپروتئین با تراکم بالا ( HDL ) به دور شدن کلسترول از دیواره های رگ و جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها کمک زیادی می کند .

این مقاله 10 روش طبیعی جهت افزایش کلسترول خوب ( HDL ) و کاهش کلسترول بد ( LDL ) را بررسی می کند .

رژیم غذایی و  کلسترول خون

کبد به اندازه نیاز بدن کلسترول تولید می کند و آن را با چربی ها در لیپوپروتئین های با تراکم بسیار پایین ( VLDL ) بسته بندی می کند . پس از آنکه VLDL چربی را به سلول های بدن می رساند ، تبدیل به LDL یا لیپوپروتئین با تراکم پایین می شود که کلسترول را در هر جای بدن که نیاز باشد حمل می کند . کبد نیز لیپوپروتئین با تراکم بالا یا HDL که کلسترول های دست نخورده را به کبد برمی گرداند ، آزاد می کند . این فرایند انتقال معکوس کلسترول نامیده می شود و بدن را در مقابل رگ های گرفته و دیگر بیماری های قلبی محافطت می کند .

برخی از لیپوپروتئین ها ، به ویژه LDL و VLDL ، در فرایندی به نام اکسیداسیون مستعد آسیب توسط رادیکال های آزاد هستند . LDL و VLDL اکسید شده برای سلامتی قلب بیشتر مضر هستند .با اینکه شرکت های غذایی اغلب محصولات کم کلسترول را تبلیغ می کنند ، اما کلسترول مصرفی در رژیم غذایی ، تأثیر بسیار کمی بر میزان کلسترول در بدن دارد . به این دلیل که کبد میزان کلسترول تولیدی در بدن را بر اساس میزان کلسترول مصرفی تعیین می کند . وقتی بدن کلسترول بیشتری جذب کند ، میزان تولید آن در کبد نیز کمتر می شود .

به عنوان مثال ، مطالعه ای تصادفی بر روی 45 بزرگسال ، مصرف زیاد کلسترول به میزان روزانه دو تخم مرغ را برای آنها تعیین کرد . در پایان مطالعه ، در کسانی که کلسترول بیشتری مصرف کرده بودند ، در مقایسه با کسانی که کلسترول کمتری مصرف کرده بودند ، تغییری در لیپوپروتئین ها یا افزایش سطح کلسترول کل دیده نشد .

در حالی که کلسترول در رژیم غذایی تأثیر کمی بر میزان کلسترول بدن دارد اما سایر غذاهای موجود در رژیم غذایی و همچنین سابقه خانوادگی ، سیگار کشیدن و سبک زندگی بی تحرک می توانند اوضاع را بدتر کنند . بنابراین تغییر سبک زندگی می تواند به افزایش HDL مفید و کاهش LDL مضر کمک کند . در ادامه مقاله 10 روش طبیعی برای بهبود سطح کلسترول را بررسی می کنیم .

1. توجه به چربی های تک اشباع نشده

در مقایسه با چربی های اشباع شده ، چربی های اشباع نشده حداقل دارای یک پیوند شیمیایی دوگانه در ساختارشان هستند که نحوه استفاده از آنها را در بدن تغییر می دهد . چربی های تک اشباع نشده تنها یک پیوند دوگانه دارند .اگرچه برخی رژیم های غذایی کم چربی را برای کاهش وزن توصیه می کنند ، یک مطالعه بر روی 10 مرد نشان داد که یک رژیم غذایی 6 هفته ای کم چربی علاوه بر کاهش سطح LDL مضر باعث کاهش HDL مفید نیز می شود . در مقابل ، یک رژیم غذایی حاوی چربی های تک اشباع نشده ، باعث کاهش LDL مضر می شود و از سطوح بالاتر HDL مفید محافظت می کند . مطالعه ای دیگر بر روی 24 بزرگسال مبتلا به کلسترول خون بالا به این نتیجه رسیده است که یک رژیم غذایی حاوی چربی تک اشباع نشده در مقایسه با رژیم حاوی چربی اشباع شده پایین ، HDL مفید را %12 افزایش می دهد .

چربی های تک اشباع نشده ، اکسیداسیون لیپوپروتئین ها را که منجر به گرفتگی عروق می شود را کاهش می دهد . مطالعه ای بر روی 26 نفر نشان داد که جایگزینی چربی های پلی اشباع نشده با چربی های تک اشباع نشده در رژیم غذایی ، باعث کاهش اکسیداسیون چربی ها و کلسترول می شود . به طور کلی ، چربی های تک اشباع نشده سالم هستند چرا که باعث کاهش کلسترول مضر LDL ، افزایش کلسترول خوب HDL و کاهش اکسیداسیون مضر می شوند .

در اینجا چند منبع عالی از چربی های تک اشباع نشده وجود دارد . برخی از آنها منابع خوبی از چربی های پلی اشباع نشده نیز هستند :

•  زیتون و روغن زیتون
•  روغن کانولا
•  آجیل های درختی مثل بادام ، گردو ، فندق و بادام هندی
•  آووکادو

خلاصه

چربی های تک اشباع نشده مانند روغن زیتون ، روغن کانولا ، آجیل های درختی و آووکادو LDL  بد را کاهش می دهد ، HDL خوب را افزایش داده و در نتیجه گرفتگی عروق کاهش می یابد .

2. مصرف چربی پلی اشباع نشده به ویژه امگا 3

چربی های پلی اشباع نشده دارای چندین پیوند دوگانه هستند که عملکرد آنها را از چربی های اشباع شده متفاوت می کند . تحقیقات نشان می دهد که چربی های اشباع نشده چند پیوندی کلسترول بد LDL و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد .

به عنوان مثال ، در یک مطالعه هشت هفته ای چربی های اشباع شده جایگزین چربی های اشباع نشده چندگانه در رژیم های غذایی بزرگسالان شد . در پایان ، سطح کلی کلسترول و LDL آنها حدود %10 کاهش یافته بود . مطالعه دیگر شامل 13614 نفر بزرگسال بود . آنها چربی اشباع شده در رژیم غذایی را با چربی اشباع نشده چندگانه جایگزین کردند که حدود %15 از کل کالری مصرفی را شامل می شد . در نهایت ، خطر ابتلا به بیماری تنگی عروق کرونر ( بیماری شایع قلبی ) در آنها تقریبا %20 کاهش یافت .

همچنین به نظر می رسد چربی های اشباع نشده چندگانه خطر سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد . مطالعه دیگری رژیم 4220 بزرگسال را تغییر داد و %5 کالری کربوهیدرات آن ها را با چربی های اشباع نشده چندگانه جایگزین کرد . در پایان ، میزان گلوکز خون و انسولین ناشتا در آنها کاهش یافت که نشانگر کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است .

اسیدهای چرب امگا 3 نوع خاصی از چربی پلی اشباع نشده مفید برای قلب هستند که در غذاهای دریایی و مکمل های روغن ماهی یافت می شوند . چربی های امگا 3 در ماهی های چرب مانند ماهی آزاد ، ماهی خال مخالی ، شاه ماهی و ماهی های تن اعماق دریا مانند تن باله آبی شمالی یا تن باله دراز و در آبزیان صدف دار از جمله میگو به میزان كمتری یافت می شود . از دیگر منابع امگا 3 می توان به دانه ها و آجیل های درختی اشاره کرد به جز بادام زمینی .

خلاصه

چربی های پلی اشباع نشده برای قلب مفید است و ممکن است خطر دیابت را کاهش دهند . چربی های امگا 3 نوعی چربی اشباع نشده چندگانه هستند و فواید زیادی برای قلب دارند .

3. پرهیز از چربی های ترانس

چربی‌های ترانس هنگام افزدون هیدروژن به روغن‌ها برای بالابردن نقطه ذوب آنها و همچنین افزایش طول عمر و پایداری آنها به وجود می‌آیند . این چربی ها در برخی از مارگارین ها و شیرینی جات یافت می شوند .

چربی های ترانس حاصل کاملا اشباع نیستند ، اما در دمای اتاق جامدند . به همین دلیل است که کمپانی های غذایی از چربی های ترانس در محصولاتی مانند شیرینی و کلوچه استفاده می کنند ، این چربی ها نسبت به روغن های مایع غیراشباع ، بافت بیشتری دارد .

متأسفانه چربی های ترانس نیمه هیدروژنه در بدن متفاوت از سایر چربی ها عمل می کنند و برای بدن مضر هستند . چربی های ترانس کلسترول کل و LDL را افزایش می دهند و همین طور باعث کاهش HDL مفید تا %20 می شوند .

یک مطالعه در مورد الگوی بهداشت جهانی تخمین زده است چربی های ترانس مسئول %8 مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در سراسر جهان می باشد . همچنین مطالعه دیگری نشان داده است که قانون محدود کردن چربی های ترانس در نیویورک باعث کاهش 4.5 درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی می شود .

در ایالات متحده و تعداد زیادی از کشورهای دیگر ، شرکت های غذایی موظف هستند مقدار چربی های ترانس موجود در محصولات خود را در برچسب های تغذیه ای ذکر کنند . با این حال این برچسب ها نیز می توانند گمراه کننده باشند زیرا وقتی مقدار چربی ترانس در هر وعده کمتر از 0.5 گرم باشد ، مجاز به گرد کردن آن عدد رو به پایین هستند . این بدان معناست که برخی از غذاهایی که حاوی چربی های ترانس هستند ممکن است بر روی برچسب آنها 0 گرم چربی ترانس حک شده باشد . برای جلوگیری از این موضوع ، علاوه بر برچسب تغذیه ، مواد تشکیل دهنده آن را نیز بخوانید . اگر محصولی حاوی روغن نیمه هیدروژنه باشد ، دارای چربی های ترانس است و باید از مصرف آن اجتناب شود .

خلاصه

غذاهایی که دارای میزان کمی روغن هیدروژنه در مواد تشکیل دهنده شان هستند حاوی چربی های ترانس و مضر هستند ، حتی اگر اطلاعات روی برچسب میزان چربی ترانس را 0 زده باشد .

4. مصرف فیبر محلول

فیبر محلول گروهی از ترکیبات مختلف در گیاهان است که در آب حل می شوند و انسان قادر به هضم آن نیست . با این حال باکتری های مفیدی که در روده زندگی می کنند می توانند فیبر محلول را هضم کنند . در واقع آنها برای تغذیه خود به این فیبر های محلول نیاز دارند . این باکتری های مفید ، پروبیوتیک نیز نامیده می شوند که هر دو نوع مضر لیپوپروتئین ها یعنی LDL و VLDL را کاهش می دهند .

در مطالعه ای روی 30 بزرگسال ، مصرف روزانه 3 گرم مکمل فیبر محلول به مدت 12 هفته ، میزان LDL را %18 کاهش داد . مطالعه متفاوتی در مورد غلات صبحانه غنی شده نشان داده است که افزودن فیبر محلول پکتین باعث کاهش 4 درصدی LDL و فیبر حاصل از پسیلیوم باعث کاهش 6 درصدی آن می شود . فیبر محلول همچنین می تواند به افزایش فواید مصرف داروی استاتین ( دارو کاهش دهنده میزان کلسترول خون ) کمک کند .

یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 68 بزرگسال انجام شد که 15 گرم از محصول پسیلیوم Metamucil را به دوز 10 میلی گرمی روزانه داروی کاهش دهنده چربی سیمواستاتین اضافه کرده بودند . در پایان مشخص شد که این کار به اندازه مصرف دوز 20 میلی گرمی استاتین بدون مصرف فیبر ، موثر است .

فیبر های محلول خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهند . یک بررسی گسترده از چندین مطالعه نشان داده است که مصرف زیاد فیبر ، محلول و نامحلول ، خطر مرگ در افراد بالای 17 سال را تقریبا %15 کاهش می دهد . مطالعه دیگری که روی بیش از 350000 بزرگسال انجام شد نشان داد کسانی که بیشترین فیبر را از غلات دریافت می کنند ، عمر طولانی تری دارند و در طول این مطالعه 14 ساله ، 15 تا %20 احتمال مرگ کمتری داشتند .

برخی از بهترین منابع فیبر محلول لوبیا ، نخود و عدس ، میوه ، جو دوسر و غلات کامل هستند . مکمل های فیبر مانند پسیلیوم نیز از منابع بی خطر و ارزان محسوب می شوند .

خلاصه

فیبر محلول باعث تغذیه باکتری های سالم روده یا همان پروبیوتیک ها و از بین بردن کلسترول بدن با کاهش LDL و VLDL می شود . منابع خوب این فیبر ها شامل لوبیا ، نخود فرنگی ، عدس ، میوه ، پسیلیوم و غلات کامل از جمله جو دوسر است .

5. ورزش

ورزش یک روش عالی برای حفظ سلامت قلب است . داشتن فعالیت بدنی نه تنها باعث بهبود آمادگی جسمانی و مقابله با چاقی می شود بلکه باعث کاهش LDL مضر و افزایش HDL مفید می شود . در یک مطالعه ، دوازده هفته تمرین ترکیبی هوازی و قدرتی ، LDL اکسید شده مضر را در 20 زن دارای اضافه وزن کاهش داد . این زنان سه روز در هفته و هر بار 15 دقیقه فعالیت هوازی شامل راه رفتن و حرکات پروانه ، تمرین با کش مقاومتی و رقص کره ای با شدت کم داشتند . در حالی که ورزش آهسته مانند راه رفتن باعث افزایش HDL می شود ، طولانی تر کردن و نیز شدت دادن به ورزش باعث افزایش این فواید می شود .

براساس نتایج بررسی 13 مطالعه ، 30 دقیقه فعالیت روزانه آن هم پنج روز در هفته برای بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری های قلبی کافی است .

در حالت ایده آل ، فعالیت هوازی باید ضربان قلب را به حدود %75 حداکثر برساند . تمرینات قدرتی نیز باید %50 حداکثر توانتان باشد . فعالیتی که ضربان قلب را تا %85 حداکثر افزایش می دهد باعث افزایش HDL و همچنین کاهش LDL می شود . هرچه مدت زمان این فعالیت بیشتر باشد ، اثرات آن بیشتر خواهد بود . ورزش های قدرتی با شدت متوسط نیز می تواند LDL را کاهش دهد . چه بسا با حداکثر تلاش ، HDL را نیز افزایش می دهد . افزایش تعداد ست ها یا تمرین بیشتر باعث افزایش فواید این نوع ورزش می شود .

خلاصه

هر نوعی از ورزش کلسترول را بهبود می بخشد و سلامت قلب را تقویت می کند . هرچه تمرین طولانی تر و شدیدتر باشد ، فواید آن نیز بیشتر است .

6. کاهش وزن

داشتن رژیم لاغری بر نحوه جذب و تولید کلسترول در بدن تأثیر می گذارد . یک مطالعه دو ساله بر روی 90 بزرگسال در یکی از سه رژیم لاغری که به طور تصادفی انتخاب شد ، نشان داد که کاهش وزن در هر یک از رژیم های غذایی باعث افزایش جذب کلسترول مصرفی و کاهش تولید کلسترول جدید در بدن می شود .

طی این دو سال ، HDL خوب افزایش یافت در حالی که LDL بد تغییری نکرد ، در نتیجه خطر بیماری قلبی کاهش یافت . در مطالعه مشابه دیگری بر روی 14 مرد مسن ، LDL بد نیز کاهش یافته و حتی اثر محافظتی قلب افزایش پیدا کرده بود . مطالعه ای بر روی 35 زن جوان کاهش کلسترول جدید در بدن را همراه کاهش وزن ، طی شش ماه نشان داده است . به طور کلی ، کاهش وزن با افزایش HDL مفید و کاهش LDL مضر ، تاثیر زیادی بر سلامت بدن می گذارد .

خلاصه

کاهش وزن همراه با کاهش ایجاد کلسترول جدید در کبد ، کلسترول کل بدن را کاهش می دهد . در مطالعات مختلف ، کاهش وزن تأثیرات متفاوتی ( در کل مفید ) بر HDL و LDL داشته است .

7. سیگار کشیدن ممنوع

سیگار کشیدن با روش های مختلف خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد . یکی از این موارد ، تغییر نحوه کنترل کلسترول در بدن است .

سلول های ایمنی بدن در افراد سیگاری قادر به بازگرداندن کلسترول از دیواره رگ ها به خون ، برای انتقال به کبد نیستند . این آسیب بیشتر مربوط به قطران تنباکو ( ترکیبی صمغ مانند ، قهوه ای و چسبناک و بخش سرطان زای سیگار ) هست تا نیکوتین . این سلول های ایمنی ناکارآمد به رشد سریع عروق مسدود شده در افراد سیگاری کمک می کنند .

در یک مطالعه بزرگ روی چندین هزار بزرگسال در کشور های آسیا اقیانوسیه ، سیگار کشیدن با کاهش سطح HDL و افزایش کلسترول کل همراه بود . خوشبختانه ترک سیگار می تواند این اثرات مضر را معکوس کند .

خلاصه

سیگار باعث افزایش لیپوپروتئین های بد ، کاهش HDL خوب و جلوگیری از توانایی بدن در ارسال کلسترول به کبد می شود . ترک سیگار می تواند این اثرات را معکوس کند .

8. مصرف در حد اعتدال الکل

هنگامی که مصرف الکل به طور متوسط باشد ، اتانول موجود در نوشیدنی های الکلی HDL را افزایش و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد . مطالعه ای بر روی 18 زن بزرگسال نشان داد که نوشیدن 24 گرم الکل از شراب سفید باعث کاهش 5 درصدی HDL در مقایسه با نوشیدن همین مقدار آب انگور سفید می شود .

الکل همچنین انتقال معکوس کلسترول را بهبود می بخشد ، به این معنی که کلسترول از دیواره های خون و عروق خارج شده و به کبد برده می شود . این امر خطر گرفتگی عروق و بیماری های قلبی را کاهش می دهد . در حالی که مصرف متوسط الکل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد ، مصرف زیاد الکل به کبد آسیب می رساند و خطر اعتیاد را افزایش می دهد . حد مجاز برای مردان دو نوشیدنی و برای زنان یک نوشیدنی است .

خلاصه

1 تا 2 نوشیدنی الکلی در روز ممکن است باعث بهبود کلسترول HDL شده و خطر گرفتگی عروق را کاهش دهد . با این حال ، مصرف بیشتر الکل خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد و به کبد آسیب می رساند .

9. توجه به مصرف استرول و استانول های گیاهی

انواع مختلفی از مکمل ها نوید بخش کنترل کلسترول هستند . استانول ها و استرول های گیاهی نسخه های گیاهی کلسترول هستند و مانند کلسترول از رژیم غذایی جذب می شوند . با این حال از آنجا که بخش هایی از ساختار آنها با کلسترول انسانی متفاوت است ، در گرفتگی عروق نقشی ندارند . در عوض ، استرول های گیاهی در رقابت با کلسترول انسانی سطح کلسترول خون را کاهش می دهند . وقتی استرول های گیاهی از رژیم غذایی جذب می شوند ، جایگزین جذب کلسترول حیوانی می شود .

مقدار کمی استانول و استرول گیاهی به طور طبیعی در روغن های گیاهی یافت می شود و همچنین به روغن ها و کره ها نیز افروده می شود .

مطالعه ای بر روی 60 زن و مرد نشان داد که مصرف ماست حاوی یک گرم استانول گیاهی ، LDL را در مقایسه با مصرف دارونما حدود %15 کاهش می دهد . مطالعه دیگر نشان داد که آنها LDL را %20 کاهش می دهند .

علی رغم این فواید برای کلسترول ، مطالعات موجود اثبات نکرده اند که استانول ها یا استرول ها خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهند . البته دوزهای بالاتر در مکمل ها به اندازه دوزهای کم در روغن های گیاهی آزمایش نشده اند .

خلاصه

استانول ها و استرول های گیاهی در روغن نباتی یا مارگارین با جذب کلسترول رقابت می کنند و LDL را تا %20 کاهش می دهند . همینطور ثابت نشده است که آنها بیماری قلبی را کاهش می دهند .

10. امتحان کردن مکمل ها

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد روغن ماهی و فیبر محلول کلسترول را بهبود می بخشند و سلامت قلب را تقویت می کنند . مکمل دیگری به نام کوآنزیم Q10 نیز باعث بهبود کلسترول می شود ، اگرچه هنوز مزایای طولانی مدت آن مشخص نشده است .

روغن ماهی

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) است . یک مطالعه بر روی 42 بزرگسال نشان داد که مصرف روزانه 4 گرم روغن ماهی باعث کاهش کل چربی در خون می شود . در مطالعه دیگری ، مصرف روزانه 6 گرم روغن ماهی باعث افزایش HDL شد . یک مطالعه بر روی بیش از 15000 بزرگسال نشان داد که اسیدهای چرب امگا 3 مانند مکمل های روغن ماهی ، خطر بیماری قلبی را کاهش و طول عمر را افزایش می دهد .

پسلیوم

پسیلیوم نوعی فیبر محلول است که به صورت مکمل قابل مصرف است . یک مطالعه چهار هفته ای روی 33 بزرگسال نشان داد که کلوچه های غنی شده با 8 گرم پسیلیوم ، کلسترول کل و کلسترول LDL را تقریبا تا %10 کاهش می دهد .

مطالعه دیگر نتایج مشابهی را با استفاده از مکمل 5 گرمی پسیلیوم به میزان دو بار در روز نشان داد . LDL و کلسترول کل در طی یک دوره طولانی 26 هفته ای ، حدود %5 کاهش یافت .

کوآنزیم Q10

کوآنزیم Q10 ماده شیمیایی است که به سلول ها در تولید انرژی کمک می کند . این ماده مشابه ویتامین ها است با این تفاوت که بدن می تواند Q10 خود را تولید کرده و از کمبود آن جلوگیری کند . حتی اگر بدن کمبودی نداشته باشد ، Q10 اضافی ممکن است مزایایی نیز داشته باشد . چندین مطالعه با مجموع 409 داوطلب دریافتند که مکمل کوآنزیم Q10 باعث کاهش کلسترول کل می شود . در این مطالعات ، LDL و HDL تغییری نکردند . مکمل های کوآنزیم Q10 همچنین می توانند در درمان نارسایی قلبی مفید باشند ، اگرچه مشخص نیست که آنها خطر ابتلا به نارسایی قلبی و حملات قلبی را کاهش می دهند .

خلاصه

مکمل های روغن ماهی و مکمل های فیبر محلول مانند پسیلیوم باعث بهبود کلسترول و کاهش خطر بیماری های قلبی می شوند . مکمل های کوآنزیم Q10 سطح کلسترول کل را کاهش می دهد ، اما مشخص نیست که آیا از بیماری قلبی نیز جلوگیری می کند یا خیر .

نتیجه گیری

کلسترول عملکردهای مهمی در بدن دارد اما هنگامی که از کنترل خارج می شود باعث گرفتگی عروق و بیماری های قلبی می شود . لیپوپروتئین با چگالی کم ( LDL ) باعث آزاد سازی رادیکال های آزاد می شود و به پیشرفت بیماری های قلبی کمک می کند . در مقابل ، لیپوپروتئین با چگالی بالا ( HDL ) با انتقال کلسترول از دیواره عروق و بازگرداندن آن به کبد ، از بدن در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند . اگر میزان کلسترول خون شما متعادل نباشد ، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید . چربی های اشباع نشده ، فیبرهای محلول و استرول ها و استانول های گیاهی می توانند باعث افزایش HDL خوب و کاهش LDL بد شوند . ورزش و کاهش وزن نیز می تواند در این زمینه موثر باشد . مصرف چربی های ترانس و استعمال دخانیات مضر است و باید از آن اجتناب شود . اگر نگران میزان کلسترول خون تان هستید ، به پزشک خود مراجعه کنید . یک خون گیری ساده به صورت ناشتا تمام چیزی است که باید انجام دهید .

۱۴۰۰/۰۴/۱۹
www.supplementshop.ir
شرکت